Jump to content

Премини къмТърси в статия


Последни коментари


Срещни стоката си с купувач

Споделено наскоро


Турция е изнесла маски за 3.5 млн. долара за Бъ...

06 фев 2021 18:53 | Estet в Икономика

Публикувана снимка

 

Износът на еднократни медицински маски и одеколон от Турция през 2020 г. е нараснал 21.6 пъти в сравнения с 2019 г. и достига близо 245 милиона долара, предаде Анадолската агенция. През миналата година Турция е експортирала еднократни предпазни маски в 135 страни по света, а одеколон - в 116. Износът на медицинските маски е скочил 123 пъти, достигайки рекордната сума от 216.7 милиона долара. България е в списъка със страни, които са внесли най-много маски от нашите югоизточни съседи. Ние се нареждаме на 11 място с внос на стойност 5.3 милиона долара. Най-голямо е търсенето на турски медицински маски в Германия, където е изнесена продукция за 31.4 млн. долара. След нея са Франция с внос за 25 млн. долара, Либия – 13.9 млн. долара, Китай – 13.8 млн. долара и Румъния – 12.1 млн. долара. Износът на одеколон от Турция е нараснал до 28.2 млн. долара. През 2019 г. този показател е бил 9.1 млн. долара. Отново най-големият пазар е Германия.

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Снимка на два прегърнати пингвина спечели награ...

05 яну 2021 17:30 | Наблюдател в Любопитен ден

Публикувана снимка
2020 безспорно е година, изпълнена с катаклизми и неочаквани събития, но тя ще бъде запомнена и с появавата на много емоционални и трогателни снимки и видеа. Всяка година наградите Ocean Photography Awards на списание Oceanographic приканват фотографи от цял свят да споделят своите най-добри кадри, улавящи красотата и великолепието на подводните и надморски екосистеми. "Наградите за океанска фотография са празненство за нашата красива планета, но те са и платформа, която обръща внимание в

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

15 народни поверия за много пари

05 яну 2021 18:20 | Наблюдател в Ежедневие

Публикувана снимка

 

Една от основните цели в живота на хората е стремежът да натрупат пари. Благосъстоянието на семейството е една от основните цели на всички общества, пише “Труд” Древните хора са се опитвали да забележат онези събития, които са били от полза и са ги пренасяли през вековете. Така до наши дни са достигнали много вярвания, които предвещават богатство и имуществени облаги. Домакинството е доста важно и за да бъде всичко наред у дома, трябва да спазвате някои правила, които ще ви помогна

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Днес е Черешова задушница

06 юни 2020 06:30 | Информатор в Религия

Публикувана снимка
Съботният ден пред Петдесетница е ден в памет на всички починали православни християни. През тази година Черешова задушница се пада на 6 юни.Всеки съботен ден е ден за възпоминание на покойниците, а Задушница пред Петдесетница е нарочен възпоменателен ден. След Възнесението на Господ входът на царството небесно - раят, е отворен. Затова в този ден Църквата усърдно се моли през него да влязат починалите с вяра.На Петдесетница са дадени даровете на Светия Дух, които очистват от всяка сквернота

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

41 нови болни от Covid-19, оздравелите са в път...

06 юни 2020 07:10 | Информатор в Здравеопазване

Публикувана снимка
41 са новите случаи на коронавирус в България. Те са установени при 1196 проби, изследвани през последното денонощие, показват данните на Националната информационна система.13 от новооткритите носители на вируса са в София-град, 7 в София-област, 6 в Сливенска, 3 в Разградска, по 2 във Врачанска, Кърджалийска и Пазарджишка, и по един в Благоевградска, Бургаска, Габровска, Плевенска, Шуменска и Ямболска област, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.2688 е общият брой

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

"Най-голямото детско благодаря" ще канд...

01 юни 2020 07:55 | Информатор в България

Публикувана снимка
Инициатива стимулира подрастващото поколение да изразява благодарността си към доброто.
Идеята е на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), като идеята е с реализирането на проекта да се кандидатства за книгата с рекорди на Гинес.

 

За целта е организиран празничен онлайн концерт - спектакъл.
Инициативата неслучайно се провежда днес, в Международния ден на детето.Спектакълът се състои традиционно на 1-ви юни, но поради създалата се епидемична обстановка, събитието тази година ще се излъчва...

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Полицейски час във Вашингтон след нови протести

01 юни 2020 09:18 | Информатор в Криминале

Публикувана снимка

 

Полицейски час е въведен в американската столица след проведените нови протестни демонстрации близо до Белия дом, съобщи Франс прес.

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

”Вашингтон поуст” обяви 16-годишна българка за...

01 юни 2020 10:00 | Информатор в България

Публикувана снимка

 

Американското издание ”Вашингтон поуст” обяви 16-годишната Милена Радойцева за едно от 12-те деца от цял свят, които правят своите общности и нашата планета по-добри.
Тя е от София - ученичка във Втора английска гимназия ”Томас Джеферсън”.

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Международен ден на детето

31 май 2020 23:01 | Estet в Бит, култура

Публикувана снимка
На 1 юни празнуваме Международния ден на детето.
Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 г.
Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 г., когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие).
По-късно неговата инициатива е продължена...

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

7 части на тялото, които издават истинската въз...

27 май 2020 15:08 | Наблюдател в Любопитен ден

Публикувана снимка
1. Лакти и колене Кожните гънки по тези места са много неприятни и е препоръчително непрекъснато да се овлажняват и да се натъркват със скраб поне веднъж седмично.
2. Клепачи С възрастта тънката кожа на клепачите се разтяга, а мускулите стават по-слаби. За съжаление, това може да доведе до излишна мазнина под долния и горния клепач, създавайки торбички под очите.
Можете да предприемете някои действия, които могат да помогнат за решаването на този проблем: консумирайте по-малко сол, пийте повече вода и си осигурете достатъчно сън в допълнение към правилното хранене. По-добре е да се сбогувате с цигарите: никотинът влияе негативно на колагена в кожата. В някои случаи (при наличие на тежки хернии) се препоръчва хирургична корекция.

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----


headsets