Jump to content

Най-новото видео

януари 2021

П В С Ч П С Н
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Прочетено в профилите

  • Снимка
Всички промени

Срещни стоката си с купувач

Написано в бележниците

Споделено наскоро


Снимка на два прегърнати пингвина спечели награ...

05 яну 2021 17:30 | Наблюдател в Любопитен ден

Публикувана снимка
2020 безспорно е година, изпълнена с катаклизми и неочаквани събития, но тя ще бъде запомнена и с появавата на много емоционални и трогателни снимки и видеа. Всяка година наградите Ocean Photography Awards на списание Oceanographic приканват фотографи от цял свят да споделят своите най-добри кадри, улавящи красотата и великолепието на подводните и надморски екосистеми. "Наградите за океанска фотография са празненство за нашата красива планета, но те са и платформа, която обръща внимание в

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

15 народни поверия за много пари

05 яну 2021 18:20 | Наблюдател в Ежедневие

Публикувана снимка

 

Една от основните цели в живота на хората е стремежът да натрупат пари. Благосъстоянието на семейството е една от основните цели на всички общества, пише “Труд” Древните хора са се опитвали да забележат онези събития, които са били от полза и са ги пренасяли през вековете. Така до наши дни са достигнали много вярвания, които предвещават богатство и имуществени облаги. Домакинството е доста важно и за да бъде всичко наред у дома, трябва да спазвате някои правила, които ще ви помогна

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Днес е Черешова задушница

06 юни 2020 06:30 | Информатор в Религия

Публикувана снимка
Съботният ден пред Петдесетница е ден в памет на всички починали православни християни. През тази година Черешова задушница се пада на 6 юни.Всеки съботен ден е ден за възпоминание на покойниците, а Задушница пред Петдесетница е нарочен възпоменателен ден. След Възнесението на Господ входът на царството небесно - раят, е отворен. Затова в този ден Църквата усърдно се моли през него да влязат починалите с вяра.На Петдесетница са дадени даровете на Светия Дух, които очистват от всяка сквернота

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

41 нови болни от Covid-19, оздравелите са в път...

06 юни 2020 07:10 | Информатор в Здравеопазване

Публикувана снимка
41 са новите случаи на коронавирус в България. Те са установени при 1196 проби, изследвани през последното денонощие, показват данните на Националната информационна система.13 от новооткритите носители на вируса са в София-град, 7 в София-област, 6 в Сливенска, 3 в Разградска, по 2 във Врачанска, Кърджалийска и Пазарджишка, и по един в Благоевградска, Бургаска, Габровска, Плевенска, Шуменска и Ямболска област, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.2688 е общият брой

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

"Най-голямото детско благодаря" ще канд...

01 юни 2020 07:55 | Информатор в България

Публикувана снимка
Инициатива стимулира подрастващото поколение да изразява благодарността си към доброто.
Идеята е на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), като идеята е с реализирането на проекта да се кандидатства за книгата с рекорди на Гинес.

 

За целта е организиран празничен онлайн концерт - спектакъл.
Инициативата неслучайно се провежда днес, в Международния ден на детето.Спектакълът се състои традиционно на 1-ви юни, но поради създалата се епидемична обстановка, събитието тази година ще се излъчва...

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Полицейски час във Вашингтон след нови протести

01 юни 2020 09:18 | Информатор в Криминале

Публикувана снимка

 

Полицейски час е въведен в американската столица след проведените нови протестни демонстрации близо до Белия дом, съобщи Франс прес.

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

”Вашингтон поуст” обяви 16-годишна българка за...

01 юни 2020 10:00 | Информатор в България

Публикувана снимка

 

Американското издание ”Вашингтон поуст” обяви 16-годишната Милена Радойцева за едно от 12-те деца от цял свят, които правят своите общности и нашата планета по-добри.
Тя е от София - ученичка във Втора английска гимназия ”Томас Джеферсън”.

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Международен ден на детето

31 май 2020 23:01 | Estet в Бит, култура

Публикувана снимка
На 1 юни празнуваме Международния ден на детето.
Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 г.
Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 г., когато китайският генерален консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие).
По-късно неговата инициатива е продължена...

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

7 части на тялото, които издават истинската въз...

27 май 2020 15:08 | Наблюдател в Любопитен ден

Публикувана снимка
1. Лакти и колене Кожните гънки по тези места са много неприятни и е препоръчително непрекъснато да се овлажняват и да се натъркват със скраб поне веднъж седмично.
2. Клепачи С възрастта тънката кожа на клепачите се разтяга, а мускулите стават по-слаби. За съжаление, това може да доведе до излишна мазнина под долния и горния клепач, създавайки торбички под очите.
Можете да предприемете някои действия, които могат да помогнат за решаването на този проблем: консумирайте по-малко сол, пийте повече вода и си осигурете достатъчно сън в допълнение към правилното хранене. По-добре е да се сбогувате с цигарите: никотинът влияе негативно на колагена в кожата. В някои случаи (при наличие на тежки хернии) се препоръчва хирургична корекция.

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----

Германското правителство спасява "Луфтханза...

25 май 2020 17:49 | Estet в Светът

Публикувана снимка
Авиокомпанията "Луфтханза" (Lufthansa) и германското правителство постигнаха споразумение за спасителен план от 9 млрд. евро.
След правителствената инвестиция държавата ще стане най-големият акционер в компанията с дял от 20%, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Мерките, които трябва да бъдат одобрени от Европейската комисия и от извънредно общо събрание на акционерите, включват кредит от 3 милиарда евро, гарантиран от Берлин, закупуване на акции за 300 млн. евро в рамките на увеличение на капитала, както и инжектиране на капитал от 4.7 милиарда евро без право на глас, уточни "Луфтханза" в комюнике.
Министерството на икономиката в Берлин обяви, че правителството получава две места в надзорния съвет на компанията, допълва Ройтерс.
Ще бъдат наложени големи ограничения върху заплатите на директорите и мениджърите.
Авиокомпанията се е ангажирала и с цели за устойчиво развитие, включително обновяване на флотилията.
Икономическото министерство коментира, че стабилизационният пакет отразява нуждите на "Луфтханза" и нуждите на данъкоплатците и служителите. Авиокомпанията е изправена пред най-голямата финансова криза в историята си заради пандемията, която наложи около 90% от самолетите ѝ да останат на земята.
В даден момент загубите ѝ достигнаха около 800 милиона евро месечно.
Акциите на "Луфтханза" скочиха с близо 6 на сто след новината за постигането на споразумението.

 

Виж повечеКъм статията →    0 коментари    -----


headsets