Jump to content

Снимка

Врата на фурна - Indesit

* * * * * 1 оценки

• Влезте с профила си за да отговорите
3 отговори в темата

D-rA

D-rA

Админ

• Собственик
  • 461 мнения

Нищо вечно няма - печката навъртя над десетилетие и фурната започна все по-трудно със скърцане да се затваря. Писна ми от намеците на половинката и една неделя я разглобих.

Горните подвижни шини на пантите се плъзгат по едни метални /алуминиеви - поне така ми се стори/ водачи с форма на макаричка. Естествено вече доволно протрити и загубили формата си. Обиколките по магазините - нулев резултат.

Тогава ми хрумна и с две по-малки и две по-големи стоманени шайби, малко ортофосфорна киселина, тинол и якия поялник - и измоделирах почти 1 към 1 една макаричка. Направих две и ги подмених.

Фурната вече е като "новородена", жена ми също - а и спретна една мусака ммм :rolleyes:

• Silence го хареса

kosem

kosem

Стажант

• Знаещи
  • PipPip
  • 33 мнения
  • Най-често влеглото..., по пърфум...
Тинолът /по-точно композицията/ е относително нискотемпературна...
В зависимост от марката , температурата на стапяне е /обикновено/, до към 180 градуса.

За целта може да се използва "течен метал" /лепило/ , на базата на епоксидните смоли/.
Намират се високотемпературни, двукомпонентни лепила.
Примерно:

http://didi94.com/co...pila.htm#AS-224

Може и стругар да свърши работата. :)

.

Редактирано от kosem, 20 септември 2013 - 11:52 .

От две еднакви неща, чуждото е по-хубаво! Но както знаем, две еднакви неща няма... :186:

D-rA

D-rA

Админ

• Собственик
  • 461 мнения

ами вече 6 месеца /чук чук чук :animated124: / не са мръднали.

kosem

kosem

Стажант

• Знаещи
  • PipPip
  • 33 мнения
  • Най-често влеглото..., по пърфум...

ами вече 6 месеца /чук чук чук :animated124: / не са мръднали.

Дано никога не мръднат, че се влошава вкуса на ракията и салатата... :P

Попрочетох малко в тази връзка, защото "по моето време" се употребяваха нискотемпературните сплави на калая,

но се оказва, че има и други съотношения, при които температурата на топене достига до 500°C, че и нагоре.

Преди ни учеха, че при смесване на два метала, точката на топене е по-ниска от точката на леснотопимия метал... Нямам представа дали физиката /или технология на металите/ си е променила възгледите. :151: 

Бе важното е да работи...Иначе /сам казваш/ се получават инфекции... :lol: 

.

От две еднакви неща, чуждото е по-хубаво! Но както знаем, две еднакви неща няма... :186:

0 разглеждат темата

0 с ника си, 0 срамежливо, 0 потайно

headsets